Kundtjänst

Kontakta oss genom formuläret här nedan, vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss genom formuläret här nedan, vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

 

Har du frågor om våra skor? 

Maila oss på ask@jadeask.com

Har du frågor som rör företaget? 

Maila oss på ask@jadeask.com

Kundservice öppettider

Måndag–fredag 09.00–16.00

Telefon:

+46 (0)734-35 19 00

C Ask AB

Box 5334
402 27 Göteborg
Sverige
Organisationsnummer: 556225- 3038

Vanliga frågor

 

Hur kan jag betala?

Gå in på fliken Köp & Leveransvillkor så får du utförlig information.

Är det möjligt att betala mot faktura?

Vi använder oss av PayEx där du kan betala mot faktura. För mer info, gå vidare tillBetalning/Köpvillkor.

Vad kostar frakten?

Det kostar dig som kund ingenting, frakten är fri.

Hur gör jag vid retur och storleksbyte?

Retur ska ske inom 14 dagar. Vid retur används den returfraktavi som medföljer i ditt paket. Fyll även i och bifoga returformuläret. Skicka paketet i samma emballage, som ska vara oskadat, som du fick varan i. Klistra returfraktavin på returpaketet och lämna in hos närmaste Schenkerombud. Det är fri returfrakt.

Vid byte till annan färg/storlek

Du har 14 dagar på dig att göra ditt byte. Det är fri returfrakt vid byte till annan storlek, färg av samma skomodell du köpt till ordinarie eller nedsatt pris. Använd den bifogade returfraktavin. Fyll även i och bifoga returformuläret där du anger vilken annan färg och/eller storlek du vill ha. Skicka paketet i samma emballage, som ska vara oskadat, som du fick varan i. Klistra returfraktavin på returpaketet och lämna in hos närmaste Schenkerombud. Vi skickar ett svar per e-post när vi har mottagit din vara tillsammans med det ifyllda returformuläret.

Vid byte till en helt annan vara

Du har 14 dagar på dig att göra din retur. Vid byte till annan skomodell, använd bifogat returformulär och bifogad returfraktavi. Här blir det ett återköp och dina pengar går in på ditt konto och du får göra ett helt nytt köp av den skomodell du önskar. Denna summa korrigerar vi vid återköpet.

Kan jag byta prisnedsatta varor?

Ja, bytesrätten och ångerrätten gäller även varor till nedsatt pris.

Hur gör jag vid reklamation?

Vi hoppas att du blir nöjd med din beställning och leverans. Men skulle du mot förmodan inte vara det så är du välkommen att kontakta oss via e-postadressen ask@jadeask.com.

Hur lång är leveranstiden?

Efter beställning tar leveransen 2-4 dagar. Vid helgdagar får du räkna med någon extra dag.

Kan jag beställa till något annat land?

För tillfället levererar vi endast inom Sverige.

Vilken storlek ska jag välja?

Hos oss kan du få de flesta modeller i halvnummer. När det gäller våra storlekar så varierar de mellan olika former och modeller. Våra modeller är väl prövade av många av våra kunder och vi försöker så långt som möjligt ge dig en vägledande beskrivning av storlek och passform.

Om en vara är slut kan den komma in igen?

Det är mycket möjligt att en vara kan komma in igen. Skicka en förfrågan till oss på ask@jadeask.com så återkommer vi med besked.

Vad är det för läder i era skor?

Kalvskinn
Kalvskinn framställs från skinnet av en kalv. Vi använder de finaste kalvskinnen som inte slipats eller korrigerats. De är naturligt mjuka och av hög kvalitet, vilket garanterar komfort.

Blankt skinn
Även kallat “polished corrected grain”. Här har den naturliga ytan behandlats och man har lagt på en s.k. top coat för att få en blankpolerad yta som också är lite hårdare. Den här typen av läder står emot väta bättre än övriga skinn.

Mocka
Mocka görs av undersidan av kalvskinnet och kännetecknas av en ruggad och sammetslen yta.

Vad har ni för foder i era skor?

Vi använder endast kalvskinn. Det gäller alla våra skor.

Tål mockaskor regn?

Mockaskor tål regn om du har impregnerat dem med spray särskilt avsedd för mocka. Låt skorna torka i rumstemperatur, borsta dem sedan med en mockaborste och spraya på nytt. Men kom ihåg; vid kraftigt regn är det bara gummistövlar som gäller.

Hur sköter jag mina skor?

Se sidan med skötselråd

Returer & Byten

Ångerrätt

Ni har 14 dagars ångerrätt på ert köp från den dag du mottog beställningen.

Vid alla former av retur eller återköp måste du fylla i den förbetalda returfraktavin som medföljer din beställning. Du måste också fylla i och bifoga returformuläret. Varan ska vara oanvänd och returneras i oskadad originalförpackning.

Jadeask.com löser inte ut paket som skickats mot postförskott.

 

Returer

Retur ska ske inom 14 dagar och det är fri returfrakt inom Sverige under denna period.

Vid retur används den förbetalda returfraktavin som medföljer i ditt paket. Fyll även i och bifoga returformuläret. Vid returer ska varan vara oanvänd och returneras i oskadad originalförpackning.

Klistra returfraktavin på returpaketet och lämna in hos närmaste Schenkerombud.

 

Byte

Vid alla former av byten fyller ni i och använder både den förbetalda returfraktavin och returformuläret som bifogas med din leverans.
Byte måste ske inom 14 dagar från det att ni mottagit leveransen och det är fri returfrakt.

Vill du byta till annan färg eller storlek av samma vara anger ni vad ni istället önskar i returformuläret.

Vid byte till helt annan vara använder du också returfraktavin och returformuläret. Vi utfärdar då en återbetalning och du får göra en helt ny beställning, till det du önskar, på vår hemsida.

Vid alla byten ska varan vara oanvänd och returneras i oskadad originalförpackning.

Vi skickar ett e-postmeddelande när vi har mottagit din vara tillsammans med returformuläret med detaljer gällande bytet.

 

Återbetalning

Återbetalning sker efter det att vi har mottagit och registrerat din retur. Det kan dröja några bankdagar innan returbeloppet syns på ditt konto.

OBS!
Betalade du med kort eller via internetbank sätts pengarna automatiskt in på kortet eller det konto du angav vid betalningen.

Vid fakturaköp annulleras fakturan, men om du redan har betalt fakturan så måste du fylla i ditt kontonummer för återbetalning. Det gör du på ditt returformulär som medföljer i paketet.

Köp & Leveransvillkor

 

Betalning/Köpvillkor

Allmänt om PayEx

PayEx är Nordens främsta expert på betalningar och har skräddarsydda lösningar för handel i flera nordiska länder. PayEx erbjuder betallösningar för såväl internet som mobil och fysisk handel, samt administrativa tjänster inom fakturering, reskontrahantering och inkasso. Man erbjuder även finansiella tjänster som factoring, delbetalning och lån.

Vi använder PayEx som betalningsväxel. Tjänsten är säker och certifierad enligt PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Secure Socket Layer (SSL) skapar en säker och krypterad förbindelse mellan din dator och PayEx betalningsserver. All överföring sker tryggt utan att obehöriga kan komma åt någon information. Vi lagrar heller aldrig några konto- eller kortuppgifter.

Kortbetalning

I samarbete med PayEx erbjuder vi kortbetalningar med Visa och MasterCard.

PayEx krypterar all känslig kortdata så att ingen obehörig får tillgång till uppgifterna. Vid köp fyller du i kortnummer, giltighetstid och CVC-kod hos PayEx. Du kan också komma att behöva verifiera ditt kortköp hos din kortutgivare med Verified by VISA eller MasterCard SecureCode.

Faktura

I samarbete med PayEx erbjuder vi betalning mot faktura. Denna skickas till din folkbokföringsadress med 14 dagars betalningsvillkor från och med att ordern är expedierad. Betalningsalternativet är endast möjligt för privatpersoner folkbokförda i Sverige. Vid betalning mot faktura accepteras endast leverans till folkbokföringsadress.

Väljer du att betala med faktura kommer vi att göra en kreditprövning. Fakturan ska betalas så att den är mottagaren tillhanda senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00 %, dock lägst 20 %, samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader m.m. eller motsvarande lag som ersätter denna.

Information om behandling av personuppgifter och kreditprövning

Insamling av personuppgifter och kreditprövning är en förutsättning för att PayEx ska kunna behandla önskemål om betalning på kredit. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas en kreditupplysning kommer en kopia att skickas till dig per post.

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Vi kommer att lämna de personuppgifter som inhämtas i samband med köp till PayEx Credit AB och PayEx Sverige AB, 621 88 Visby, som behandlar personuppgifter i syfte att utföra identifikation och kreditkontroll, för fakturering och annan hantering som är knuten till fordran, samt för statistik- och analysändamål exempelvis för att undvika bedrägerier, för att utveckla nya produkter och för beslutsstöd vid inkasso.

Uppgifterna kan lämnas ut till underleverantörer och till myndigheter och annan som har rätt till uppgifterna enligt lag. Uppgifterna kan också användas för marknadsföringsändamål, såvida du inte meddelar PayEx att du inte samtycker till detta på följande e-postadress: faktura.credit@payex.com

Information om överlåtelse

Fordran kommer att överlåtas till PayEx Credit AB, 556735-5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx Credit AB på det konto som PayEx Credit AB anvisar på fakturan.

 

Bekräftelse av beställning

När din order är skickad kommer en bekräftelse på ditt köp till den e-postadress du angivit vid din beställning. Där anges även paketets kolli/id-nummer. I det fall varan inte kan levereras får du information om detta via e-post och inga pengar kommer att dras från ditt konto.

Leveransinformation

Varan skickas fraktfritt inom Sverige 2-4 dagar efter din beställning.

Paketet skickas med Schenker till ditt närmaste utlämningsställe, som utgår från ditt postnummer i leveransadressen. När du hämtar ut ditt paket behöver du antingen det kolli-id du fått per e-post eller i sms-aviseringen från Schenker. Ta med giltig legitimation vid uthämtning.

När du tar emot din leverans ska du granska den för att upptäcka eventuella skador. Om du upptäcker att försändelsen är transportskadad ska du omedelbart påpeka detta vid uthämtning.
Om varan skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig är vi ansvariga. Du som kund ansvarar för att adressen är korrekt.

Transportskada

Om ditt paket har skadats under transporten är det viktigt att du anmäler detta till oss på e-postadressen ask@jadeask.com.

OBS! Synliga skador ska anmälas direkt på plats när du hämtar ditt paket hos ombudet.

Outlösta paket

Du har två veckor på dig att hämta ut ditt paket, därefter skickas det tillbaka till vårt lager och vi förbehåller oss rätten att debitera dig de faktiska kostnaderna för frakt och administration (totalt 150 kr).

Felleverans

Har du fått fel vara levererad returnerar du som vanligt men kryssar i byte på returformulär och kontaktar oss via e-postadressen ask@jadeask.com.

Reklamation

Vi ansvarar för att varor som levereras går iväg i felfritt skick. Skulle varan ändå vara behäftad med fel vid mottagandet kontaktar du oss via e-postadressen ask@jadeask.com. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN (Allmänna reklamationsnämndens) rekommendationer.

Priser

Alla priser på jadeask.com är angivna i svenska kronor och inkluderar moms. Vi reserverar oss dock för eventuella prisjusteringar såsom höjning av moms och valutaförändringar etc.

Om vi upptäcker fel i priset på en beställd vara kommer vi att informera dig så snart som möjligt och ge dig möjlighet att åter bekräfta din beställning till rätt pris eller att avbryta den.

Personuppgiftspolicy

Vi ansvarar för behandlingen av de personuppgifter som du lämnar till oss. Alla personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen (PUL). Vid en beställning uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt PUL har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort.

Cookies

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator eller mobil och som vid ditt nästa besök hämtas från din dator eller mobil för att användas igen. Filen innehåller ingen personlig information men gör det möjligt för oss att se om du återvänt till vår webbplats. Du kan välja att stänga av användningen av cookies i inställningarna för din dator, men detta medför att du inte kan ta del av webbplatsens alla funktioner. Vi informerar om detta med anledning av lagen om elektronisk information som trädde i kraft den 25 juli 2003. Du kan läsa mer om vad lagen innebär här: Läs mer om cookies

Allmänna villkor

Handla på JadeAsk.com

Du måste vara minst 18 år för att beställa varor hos oss. Vid beställning träffas avtal om köp först när vi på jadeask.com skickat en orderbekräftelse via e-post.

Jadeask.com, som ägs av C Ask AB, följer lagen om distansavtal (2005:59). Vid en tvist följs alltid ARN:s (Allmänna reklamationsnämndens) rekommendationer. C. Ask AB behandlar samtliga personuppgifter enligt personuppgiftslagen (PUL). Samtliga villkor gäller för leveranser inom Sverige. Vänligen kontaktaask@jadeask.com vid leveranser utanför Sverige.

Force majeure

Jadeask.com, tillsammans med vår ägare C Ask AB, är inte ansvariga för skada som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehållet ifråga om strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Jadeask.com självt vidtar eller är föremål för sådan konfliktåtgärd.

 

Upphovsrätt

Innehållet på den här webbplatsen, jadeask.com, är upphovsrättsligt skyddat och tillhör C Ask AB.